Wat is NeuroKinetische Therapie (NKT)?

Bij NKT gaan wij uit van de theorie dat alle spieren worden aangestuurd vanuit de hersenen. Met NKT gaan wij per spier testen of dat signaal goed door komt vanuit de hersenen. Het kan zijn dat een spier niet meer actief is of niet goed wordt ingezet bij een bepaalde beweging. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na een blessure of chronische overbelasting. Als een spier niet actief is, zullen andere spieren zijn functie over gaan nemen. Deze spieren zijn dan eigenlijk aan het overcompenseren, waardoor pijnklachten kunnen ontstaan.

Met NKT zullen wij met een aantal eenvoudige oefeningen proberen om de spier(en) die niet meer actief is/zijn weer te activeren en zo te zorgen dat deze weer op het goede moment tijdens de beweging ingezet wordt. Dit zorgt ervoor dat de andere spieren dan niet meer overcompenseren. Op deze manier behandelen wij dus de oorzaak van de klacht en niet alleen de symptomen.

Heeft u al langere tijd last van spierklachten en lijkt NKT u zinvol? Aarzel dan niet om daarom te vragen, dan plannen wij u in voor een afspraak bij Anouschka.