Wat is fysiotherapie?

Binnen de gezondheidszorg behandelt de fysiotherapeut klachten van het bewegingssysteem. Waar nodig krijgt u advies, begeleiding of behandeling bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook behandelen wij ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, het lymfestelsel, de huid, het hart en de longen. De aandoeningen ontstaan bijvoorbeeld na een operatie, het uitoefenen van werkzaamheden, ten gevolge van spanningen, tijdens het sporten of door veroudering.

Directe toegankelijkheid

Voor een behandeling fysiotherapie is sinds 1 januari 2006 in principe geen verwijsbrief meer nodig van een arts. Wanneer u zich direct bij de fysiotherapeut aanmeldt, zult u eerst gescreend worden. Na een kort onderzoek bepalen wij of u met uw klachten op het juiste adres bent.

Uw eerste bezoek en de vervolgbehandelingen

Tijdens de eerste behandeling proberen we inzicht te krijgen in uw klachten door vragen te stellen en een onderzoek naar uw houding en bewegingen uit te voeren. Het is noodzakelijk om te weten wat uw klachten heeft veroorzaakt of nog laat voortduren. Op basis van het onderzoek stellen we in overleg met u een behandelplan op. Als blijkt dat we meer informatie nodig hebben, nemen we, als u dat goed vindt, contact op met uw arts.

Klachtenregeling

De praktijk is aangesloten bij de klachtenregeling van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF). Een exemplaar van de klachtenregeling ligt ter inzage in de praktijk.